Recept; Mättande Vegansallad
4 port.
Ingredienser
~ Potatis 4st (Färsk eller Mjölig)
~ Tofu (Kung markattas marinerade tofu)
~ Lök 2st
~ Morot 2st
~ Babyspenat färsk
~ Kidneybönor
Koka potatisen. Skiva grönsakerna tunt med mandolin eller använd ett rivjärn på största sidan. Stek grönsakerna i oljan tills de får färg och ställ åt sidan. Skär upp tofun och stek i olja tills den blir gyllenbrun på båda sidor. När potatisen är klar så blandar du alla ingredienser i en bunke. Häll över i serveringsskål och strö över lite havssalt.
TILLBEHÖR
Servera salladen med lite bröd och en kall sås som du antingen baserar på turkisk yoghurt eller vegetabilisk soja ifrån exempelvis Alpro. Tänk på att veganer inte äter bröd med vanliga mejerier!
Toppa salladen med nötter och balsmico för bästa finish!


