Vegansk Morotssoppa A'la Jessica
Deras lunchbuffé är to die for men tyvärr så har jag inte vägarna förbi så ofta så det blir sällan att jag äter där.
Men för 2 veckor sedan var jag där och plockade lite av allt på buffén. Jag tog även en skål med soppa och dagens var morotssoppa med röda linser. Vilket visade sig vara det godaste jag NÅGONSIN ätit! Jag har i princip drömt om den soppan sedan dess och bestämde mig för att testa att göra den själv.
Jag gjorde några tillägg och tog bort vissa ingredienser så nu har jag skapat min egen morotssoppa, Enjoy!
Morot- & Rödalinsersoppa

Ca 6 port
Ingredienser:
"Alla ingredienser i min soppa är ekologiska"
•8st Morötter
•2st gullökar
•2 Dl röda linser
•3st buljongtärningar
•3msk rapsolja för stekning
(OBS om oljan byts ut mot smör så är inte soppan vegansk längre)
•Ca 6-8dl vatten
•3msk fryst persilja / 1 knippe färsk •persilja
•1msk gul curry
•Sambal oelek efter smak!
•Salt
Fräs löken och de RIVNA morötterna i oljan, de skall inte brännas vid! Tillsätt vatten och buljongtärningarna, låt småputtra. Koka linserna vid sidan om i ca 10 min tills dem börjar lösas upp.
När löken och morötterna börjar mjukna, mixa soppan med stavmixer eller i en blender. Häll sedan tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt nu de kokade linserna som du tidigare hällt av. Nu kan du börja smaksätta! Tillsätt extra vatten om du vill ha en lösare soppa.
FÄRDIGT!
För den som vill så serveras soppan gärna med lite bröd och lufttorkad skinka som man gjort till chips i ugnen, mums!

Mycket bra blogg Jessica:)! Så viktigt med ekologiskt både för hälsan å för att djuren ska behandlas rätt. Minskar ju risken för sjukdomar med. Jag och Markus kör med på ekologiskt:))nästan alla varor. Men främst grönsaker å frukt:)